Hulp nodig?

+31 40 231 97 23 Open: Ma t/m Vr 9:00 - 17:30; Za 8:00 - 12:00

Zonnen panelen

Duurzame stroom wordt steeds belangrijker. Een mooi middel om duurzaam stroom op te wekken is doormiddel van zonnepanelen.

Deze beginnen een normaal onderdeel van het straatbeeld te worden. Elke wijk heeft wel een huis met zonnepanelen op het dak. Ook voor grotere panden (denk aan loodsen of boerderijen) wordt het steeds gebruikelijker om het dak vol te zetten met zonnepanelen. Goed voor het milieu en onze wereld, en goed voor uw portomonee.

Onderhoud

Het is belangrijk om uw zonnepanenel regelmatig te controleren op eventueel vuil. Hiermee bedoelen wij bijvoorbeeld (fijn)stof en bladeren.

Als dit vuil blijft zitten kan dit namelijk een negatief effect hebben op het rendement en de levensduur van uw zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen namelijk wel vier tot zeven procent aan rendement verliezen.

Om een hoge opbrengst te garanderen adviseren wij dan ook het een- of tweemaal per jaar reinigen van uw zonnepanelen. Bij voorkeur doet u dit middels osmose water. Dit is water ontrokken van mineralen en dergelijke, waardoor deze streeploos opdroogt en weinig belasting vormt voor het milieu. Met een Telewash Systeem kan het paneel efficient gereinigd worden.

Uiteraard moet het gehele oppervlak gereinigd worden, maar de nadruk moet liggen op de randen. Het vuil nestelt zich namelijk voornamelijk daar.

Inspectie

Het is ook belangrijk om uw zonnepanelen af en toe te inspecteren, of te laten inspecteren. Tijdens zo'n inspectie moet er gekeken worden naar zichtbare defecten, zoals barsten, krassen en andere beschadigingen. Middels een warmte camera kan er ook nog gekeken worden naar de zogenaamde onzichtbare defecten. Hiermee kunt u gemakkelijk zien welke cellen er defect zijn of minder goed werken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor het reinigen van uw zonnepanelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze tarieven worden bepaald door het aantal zonnepaneneln dat u heeft en in hoeverre de zonnepanelen makkelijk toegankelijk zijn. Niet alleen kunnen wij uw zonnepanenelen op een efficiente en kwalitatief goede manier reinigen. Zo maken wij uitsluitend gebruik van osmose water, en absoluut geen chemicaliën. Ook bieden wij een inspectie aan. Dit houdt in dat u een inspectierapport ontvangt waarin is opgenomen welke pannelen defect zijn, met daarin tevens bewijslast. Dit kunt u dan weer gebruiken voor uw verzekering of om aanspraak te maken op eventuele garantie.

Kritische succesfactoren

  • Juist onderhoud vergroot de levensduur van uw zonnepanelen.
  • Bespaar optimaal: kan vier tot zeven procent rendement schelen.
  • Gemakkelijk een offerte op maat aanvragen middels whatsapp of e-mail door een aantal foto's door te sturen.
  • Een handig inspectie rapport om mee te nemen naar uw verzekeraar of om aanspraak te maken op uw garantie.

MVO

Dat zonnepanelen bijdragen aan duurzaam ondernemen hoeven wij niet uit te leggen. De meeste eigenaren van zonnepanelen zien hier immers maandelijks bewijs van wanneer de electriciteitsrekenig zich aandient. Het goed onderhouden van uw zonnepanelen draagt dan ook bij aan de MVO gedachte.

Niet alleen vanwege de zonnepanelen an sich, maar ook omdat u de levensduur van de panelen vergroot. Doordat wij gebruik maken van osmose water, belasten wij het milieu zo min mogelijk. Het werken op (grote) hoogtes kan zorgen voor gevaarlijke omstandigheden. Wanneer deze werkzaamheden worden uitgevoerd is het belangrijk om te werken met vakkundige mensen. Dit om de veiligheid te waarborgen. Een ongeluk kan worden voorkomen door de werkzaamheden op de juiste manier uit te voeren. Al ons uitvoerend personeel is VCA gecertificeerd.

Open aanbevelingen over AltijdNet