Hulp nodig?

+31 40 231 97 23 Open: Ma t/m Vr 9:00 - 17:30; Za 8:00 - 12:00

Snoei onderhoud

Wist u dat, dat wanneer u eigenaar bent van een boom, u ook zorgplicht heeft? Wanneer er een boom in bijvoorbeeld uw achtertuin, of de parkeerplaats van uw bedrijfspand staat, is het aan u als eigenaar periodiek de boom te onderhouden. Dit is verplicht. Het doel van deze wet is is het risco op schade aan derde zo veel mogelijk uit te sluiten, wanneer de boom bijvoorbeeld omwaait.

Er bestaan drie soorten zorgplicht. De algemene zorgplicht houdt in dat de bomen regelmatig beoordeeld moeten worden en indien nodig moeten er ook maatregelen worden genomen. Hierbij kunt u denken aan regulier onderhoud. Het is de bedoeling dat de controles regelmatig plaatsvinden en ook worden vastgelegd. Verhoogde zorgplicht geldt voor bomen die staan op een plaats waar er meer gevaard dreigt wanneer de boom om zou vallen. Naast de stoep, in de buurt van een bungalow of bijvoorbeeld op een parkeerplaats. Wanneer er sprake is van een afwijking of gebrek dat aan de buitenkant zichtbaar is, is er sprake van onderzoeksplicht. Om zorg te dragen voor een gezonde, krachtige boom is het noodzakelijk uw boom regelmatig te laten onderhouden. Snoeien is hier een onmisbaar onderdeel van.

Gemakkelijk toe te voegen aan het periodiek schoonmaakschema.

Groeibegeleiding

Buiten de zorgplicht (en dus de plicht om uw boom of bomen regelmatig te onderhouden) zijn er meer redenen om uw bomen periodiek te snoeien. Wanneer een appelboom niet voldoende wordt gesnoeit kan het zijn dat de productie van appels verminderd. Ofwel, om de productie van bijvoorbeeld vruchten, maar ook bloemen, te verhogen is het belangrijk regelmatig te snoeien. Daarnaast draagt snoeien bij aan het formaat, de grootte en natuurlijk de kwaliteit van de vruchten of bloemen. Natuurlijk speelt ook esthetica een rol. Een bepaalde vorm in een boom krijgen of behouden draagt bij aan hoe de boom eruit ziet. Denk maar eens aan een Hibiscus (Chinese Roos) die al tijden niet is gesnoeid. De takken zijn te groot en de boom ziet er niet mooi meer uit.

Heesters, simpelweg struiken, zijn ook afhandelijk van snoei werkzaamheden. Om de sierwaarde en vorm van uw struik of haag te behouden is goed snoeien noodzakelijk. Het snoeien draagt ook bij aan de gezondheid van de heester. Een jonge heester / struik die nog geen jaar geleden is aangeplant kunt u het beste even met rust laten. Vaak is het een kwestie van wat lang uitschietende of beschadigde takken verwijderen. Daarna begint het echte werk en is het, om de heester zo mooi en goed mogelijk te laten groeien, noodzakelijk om regelmatig te snoeien.

Uitvoering

Het verschilt per soort wanneer de werkzaamheden plaats dienen te vinden. Wanneer er in de winter al bloemknoppen zichtbaar zijn op de takken, bloeit de heester voor de zomer. Het is dan belangrijk pas na de bloei te snoeien. Een goede richtlijn hierbij is het verwijderen van ongeveer 1/3 van de takken, bij voorkeur laag bij de grond. Wanneer u in de winter uitgebloeide bloemen ziet ziten aan de heester, gaat het om een plant die bloeit in de zomer of nazomer. Deze planten dienen in het voorjaar gesnoeit te worden. Om de vorm van de heester te behouden kan het noodzakelijk zijn meerdere malen per jaar te snoeien.

Wanneer u de snoeiwerkzaamheden wilt uitbesteden kan AltijdNet hierin veel voor u betekenen. Zo is het mogelijk om eenmalig een heester of boom te snoeien (denk bijvoorbeeld aan een veel te grote boom in de achtertuin) waardoor u het zelf daarna kunt bijhouden. Anderszijds is het ook mogelijk om de werkzamheden op regelmatige basis uit te laten voeren door AltijdNet. Op die manier bent u verzekerd van een goed gesnoeide tuin / bedrijfstuin gedurende het gehele jaar.

Kritische succesfactoren

  • Wij werken met vakkundig personeel met een passie voor groen!
  • Gemakkelijk periodiek in te plannen, maar ook als éénmalige dienst mogelijk.
  • Wanneer noodzakelijk kan er altijd tussentijds extra onderhoud worden gepleegd.
  • Wij werken zo snel en efficient mogelijk, zodat u zo min mogelijk hinder ondervind.

Maatschappelijk ondernemen

Goed onderhoud zorgt voor gezonde bomen en heesters. Zo draagt u bij een gezond milieu. Wanneer deze werkzaamheden worden uitgevoerd is het belangrijk om te werken met vakkundige mensen. Dit om de veiligheid te waarborgen. Een ongeluk kan worden voorkomen door de werkzaamheden op de juiste manier uit te voeren. Al ons uitvoerend personeel is VCA gecertificeerd.

mvo

Open aanbevelingen over AltijdNet